Drittmaskins manager lekker hemmelige samtaler med bandets vokalist, Grindadrap.

 

Via bandet Drittmaskin sin mangeårige manager, Karl-Erik Wilhelm Tistam, har vi fått den viktige oppgaven å publisere dette avslørende innblikket bak fasaden til det suksessrike bandet, Drittmaskin – som for tiden er aktuelle med den nye singelen ‘Bergen Belsen’ og konserten ‘SVARTPØNKFest’ fredag 30. september.

Foto: @rotting_corpse_1416. Gjengitt med tillatelse fra Gafka. Publisert: 1. september 2022. Journalist: Per-Ottar Dønningen. Epost: podonningen@gafka.org.

 

Uttalelse fra Karl-Erik Wilhelm Tistam:
«Som manager for bandet, Drittmaskin, har jeg de siste årene flere ganger lurt på hvorfor jeg har forvillet meg inn i musikkens verden, og aller mest den delen av musikken som omhandler organisering og administrasjon av musikk. Jeg har overvært Drittmaskins konserter, som sett fra billettselger ståsted har vært en suksess, men sett fra et menneskelig perspektiv får meg til å stusse. Politi. Utslåtte tenner. Knuste glass.
– Utskjelling av konsertarrangører backstage. Blodige, stinkende scener. Konstante problemer med teknisk utstyr, kabler, og en gjeng som knapt vet bak og frem på sine instrumenter. Hvorfor holder jeg ut? Når bandet forteller meg at de er klare med to nye singler blir problemstillingen atter en gang brennhet, og jeg bestemte meg derfor for å ta en samtale med deres frontfigur Grindadrap, og tilgjengeliggjøre transskriptet for omverdenen, slik at jeg har alt det formelle på plass ved en eventuell rettsprosess.»

Bandets frontmann, Grindadrap, avsto fra å kommentere saken.

 

[Dette er et transskript fra et lydopptak gjort med Karl-Erik Wilhelm Tistams telefon fra et besøk han og Grinddrap hadde ved serveringsstedet Falske Reker i Bergen.]

Karl-Erik: Dere har skuffet meg, gang etter gang, og jeg må være ærlig og spørre dere. Utnytter dere bare meg for min skarpe formidlingsevne som bookingperson og promotør? Jeg har tross alt bygd dere opp til å bli et band som refereres til i kunstutstillinger, plateanmeldelser og i mote-sammenhenger.

Grindadrap: Karl-Erik, det skal være heilt klart at du gjer ein viktig jobb for bandet, og har hatt ei rolle hos oss sidan begynnelsen. Men slik du tek pallplassen kver gang, og prøver å kapre troneplassen frå meg, gjer det stadig meir komplisert for meg og mine undersåtter å fortsette samarbeidet. Likevel er det ingen andre vi kunne stolt nok på til å ta jobben. Så vi må jo berre la relasjonen fortsette, uansett kor skjør den er. Som livet sjølv, heng ofte dei beste tinga i tynne trådar. Kven som heng i kven sine tråder her, er av og til uklart for meg. Du har tråder på dine hender, som eg styrer, men eg må nok motvillig innrømme at du har nokre tråder festa i meg også. Gjensidighet? Resiprositet? Nei. Fuck det. Det er meir en sammenvokst organisme, eller kanskje som ei skute ute på det åpne hav. Om du vil gjere mytteri, ja då veit du kor du ender. På havsens iskalde djup.

Karl-Erik: Joda. På ditt vis setter du vel fingeren på spissen av prikken over i’en. Men dette er jo bare tuppen av et isfjell, og som kjent er 69% av isfjellet undersjøisk. Er det ikke?

Slipper ny singel ‘Bergen Belsen’ fredag 10. juni.

Konsert ‘SVARTPØNKFEST’, fredag 30. september i Bergen.

Grindadrap: I helgene er det det. Men på ukedager har eg hørt at 88% av isfjell er under sjø, og då må man ta ishakka fatt. Men er du uforsiktig kan isfjellet lette i vekt, og mindre av det er under vatn, og vil derfor smelte fortare. Altså kan ein faktisk argumentere sterkt for at det svarer seg å være nede i det kalde mørket. Kan ein ikkje det, Karl?

Karl-Erik: Du har nok rett, Grinda. Jeg skjønner, og aksepterer, men det gjør litt vondt. Men hva med desse nye singlene dere sier dere har på gang? Blir det mer konserter igjen? Ikke si det. Jeg vet ikke om jeg takler mer opplegg. Jeg så for meg en harmonisk sommer i år.

Grindadrap: Eg har sittet inne i to år no, Karl-Erik. Forventar du at eg kjem ut av mørkret tomhendt? Og forventar du at eg, no når våren skin og knoppane spring ut, at eg skal fortsette mi skuggevandring?

Karl-Erik: Nei, nei, Grinda. Men kan du i det minste ta det med ro? To-tre konserter kan eg kanskje klare å makte. Men du veit, sommaren min er i så fall ødelagt.

Grindadrap: Du har aldri vore ein proletar du, Karl-Erik. Å jobbe er ikkje det same som øydelegge. At du svetter og slit betyr ikkje at du øyedeleggast. Og kven jobbar du for og med? Det har ei høgare hensikt, alt dette, veit du. Har du gløymt det? Kvifor må eg stadig minne deg på om dette? Lid du av demens? Heng ikkje ideologi fast i hjernen din, kun egoisme og latskap?

Karl-Erik: Neida. Jeg respekterer tanker om Kunst og Ideologi, forsåvidt. Bare ikke andres tanker om Kunst og Ideologi. Jeg vil ha mine egne tanker. Ikke være din fotsoldat. Jeg er lei, Grinda. Hvorfor må du synge så stygt, og skrive så fælt?

Grindadrap: Du kan ikkje komme her til meg og sei ‘A’, og så er du ikkje villig til å sjå heile alfabetet, Karl-Erik!

[Grindadrap fekter med armene og skyver Karl-Eriks kaffekopp av bordet og den knuser mot gulvet. Karl-Erik skvetter til.]

Karl-Erik: Neida. Men dette ble så mye mer enn hva det så ut til å skulle være. Du må søke hjelp, Grinda. Hjelp! Ikke mer opptreden og gigantomani! Se på Gaahl. Se på Abbath. Se på Whitney Houston! Se på Britney Spears! Vil du bli sånn!? Vil du? VIL DU?

[Karl-Erik reiser seg fra bordet og gestikulerer.]

Grindadrap: Ikke lag ei scene, Karl-Erik. Faen. Ro deg ned. Vi snakker om TO singler. Og et par stakkarslige konserter. Dette er ikke Krakow Show-Down eller ein månads gig i Las Vegas. Du har aldri klart å sjå nyansert og realistisk på ting du, Karl-Erik. Ikke rart karriera di endte slik. Manager for oss. Faen for en fiasko. Men vi er glade i deg likevel, Karl-Erik.
Singlane kjem. Uansett faen. Og et par konserter. Set deg i førarsetet, og styr. Det klarar du.

[Karl-Erik puster tungt].

Karl-Erik: Javel. Greit. En runde til. Én…

Grindadrap: Flott. Eg spanderer ei flaske raud vin, så feirar vi litt. Kva seier du, Karl-Erik. For gamle dagars skuld.

Karl-Erik: Flott, Grinda. Sier aldri nei til litt druer. Da får det bare bli sånn, da.

Drittmaskin er for tiden aktuelle med ny singel ‘Bergen Belsen’ som slippes fredag 10. juni, hvor deres nye bassist Kuru Prion gjør sitt første inntog. De spiller også konsert i fredag Bergen 30. september sammen med Blodknoke og Svartepeeng, på arrangementet ‘Svartpønk-Fest’.

Gjengitt med tillatelse fra Gafka – et nettsted for klikksanking, musikk og litt til.
Select your currency
NOK Norwegian krone
EUR Euro